Google ads

Google AdWords je sistem za oglašavanje koji predstavlja sklop analitike, statistike i rangiranja. Oglašavanje preko usluge Google AdWords podrazumeva sistem plaćenih oglasa, odnos broja klikova i budžeta, uloženih sredstava i posete koja je precizno targetirana po lokaciji kod koga se vaš oglas pojavljuje samo za ključnu reč/frazu koju odaberete.
Ključne reči su reči ili fraze koje ljudi ukucavaju u pretragu i za njih dobijaju određene rezultate.
Google ads
Ono što je najbolje kod ove vrste oglasa jeste potpuna kontrola nad procesom oglašavanja i to što se plaća samo kada korisnici zapravo kliknu na oglas ili ga pronađu, u zavisnosti od vrste oglasa za koju se odlučite. Prva vrsta oglašavanja zove se plati po kliku (eng. pay per click, PPC), dok postoje i opcije utrošak po kliku (eng. cost per click, CPC), utrošak po 1000 impresija (eng. cost-per-thousand-impressions) itd.
Najbitnija stvar u oglašavanju je da imate gde da dovedete korisnike. Kada ih već šaljete na svoj sajt, potrudite se da njihov korisnički doživljaj bude dobar i da se mogu lako preobratiti u kupce. Dugmad za prodaju usluge ili proizvoda moraju biti jasno vidljiva a arhitektura sajta jednostavna za snalaženje. Ako se desi da dovedete potencijalnog kupca na sajt i on ga odmah napusti, investicija je promašena. Zato se odlučite za najbolji dizajn i redizajn sajta.

 

Google ads

Naravno, ovo je samo mali delić, opšti uvod u oglašavanje AdWords, te je najbolje izučiti ga što više pre nego što se odlučite na neke veće sume ili dugotrajnije kampanje.

Deluje komplikovano? Nemate vremena za ovako nešto?

Angažujte Sitework tim, koji će AdWords kampanju obaviti umesto vas.

 

Stupimo u kontakt!

 

NAŠI PARNERI ZA SEO USLUGE

 

 

Google ads

.
Google ads

Google ads


POGLETATI ZAJEDNICU