Povratak PayPal-a na tržište Republike Srbije

 

 

Donete izmene zakona

Vlada Srbije usvojila je više predloga izmena zakona i odluka kojim je omogućen priliv donacija iz inostranstva. Putem stranih servisa elektronskog novca, poput PayPal-a, i na osnovu kojih će biti ukinuta obavezna primena pečata u poslovanju.

Usvojenim izmenama građani će moći međusobno da vrše kupoprodaju digitalnih proizvoda u devizama. Pod uslovom da se plaćanje vrši korišćenjem platne kartice ili elektronskog novca preko pružaoca platnih usluga sa sedištem u Srbiji.

„Ovim izmenama građani Srbije više neće morati zbog ovog razloga da osnivaju firme u inostranstvu, već će svoj digitalni biznis moći da vode iz Srbije za klijente iz celog sveta i sa jednom deviznom cenom za sve, bez straha da su u prekršaju ako njihov digitalni proizvod kupi drugi rezident Srbije“, navedeno je u saopštenju Vlade Srbije.

Vlada je usvojila i zaključak kojim se organima državne uprave nalaže da pripreme izmene i dopune propisa i akata kojim će biti ukinuta obavezna primena pečata u poslovanju privrednih subjekata.

Saopštenje

„Organima državne uprave, organizacijama sa javnim ovlašćenjima i javnim preduzećima čiji je osnivač Republika naloženo je da u roku od 30 dana izmene sopstvene interne akte i obrasce koji propisuju obaveznu primenu pečata u poslovanju. Ovim se menja praksa obaveznog pečatiranja, koja nije bila zasnovana na zakonu, ali se primenjuje zbog velikog broja donetih propisa“, piše u saopštenju.

Navodi se da je sprovođenje reforme kojom se ukida obaveznost upotrebe pečata za poslovne subjekte u skladu sa programom Vlade Srbije za modernizaciju poslovanja „što će uticati i na dalje unapređenje pozicije Srbije na rang listi Svetske banke o uslovima poslovanja“.

Admin Sitework

PayPalPromeneZakon

SiteworkAutorske objave

Web and business developer, SEO optimization, internet marketing, and support for many websites.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *